Zomerrfotozoektocht: Dorp met geschiedenis van 19/06 tot en met 16/09/21

Ontdek ook deze zomer weer de mooiste plekjes van Oud-Turnhout met de jaarlijkse zomerfotozoektocht. De fietstocht staat deze editie in het teken van de geschiedenis die gevormd wordt door tradities en herinneringen en tevens verweven zit in ons dagelijks leven.

Al fietsend door de verschillende gehuchten van Oud-Turnhout ontdek je pareltjes van monumenten, verrassende kunstwerken, unieke kapellen en kerken met een rijk verleden, kleurrijke schoolgebouwen, uitgestrekte voetbalvelden en sportaccommodaties en nog zoveel meer...

De formule blijft ongewijzigd. Onderweg zoek je de exacte locaties van de foto's en probeer je vragen op te lossen. Dien je antwoordformulier tijdig in en maak kans op één van de mooie prijzen.

Voor het eerst in haar geschiedenis start de zomerfotozoektocht dit jaar niet aan het gemeentehuis maar wel in Oosthoven en daar is een goede reden voor. In 2022 is het namelijk 500 jaar geleden dat er een eerste melding werd gemaakt over de verering van de heilige Sint-Antonius Abt in de parochie Oosthoven.

In aanloop naar de feestelijkheden in 2022, plaatst de zomerfotozoektocht "Toontje met zijn varken" dit jaar al in de kijker. Bij de schiftingsvragen staat het 16de eeuws beeld van Sint-Antonius Abt dat in de kerk staat centraal.

De opbrengst van deze zomerfotozoektocht gaat naar het Zorgpersoneel van 't Smeedeshof.

Met de hulp van Zorgbib (vrijwilligersgroep Rode Kruis in 't Smeedeshof) zal een geschenkpakket met producten van Oud-Turnhoutse handelaars worden bezorgd aan alle 120 zorgmedewerkers van 't Smeedeshof, als steun en erkenning voor hun continue inspanningen tijdens de moeilijke Coronacrisis!

Veel fietsplezier!

Organisatie: KWB Oud-Turnhout in samenwerking met Heemkundekring Corsendonca en Toerisme Oud-Turnhout.

Deelnameformulieren zijn te koop in Oud-Turnhout aan 5 euro: bij de bakkers, infokantoor Toerisme (Kerkstraat 46) en Bezoekerscentrum Landschap De Liereman (Schuurhovenberg 43)

Meer info op: www.toerismeoud-turnhout.be

Belpop Bonanza Kempen

Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel | De 30 mooiuste muzikale momenten van de Kempen door Jan Delvaux

Dit boek bundelt dertig boeiende en bepalende momenten uit de muzikale geschiedenis van de Kempen, Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel. Daartussen gaat het alle richtingen uit.

Van de basale opwinding van Def Dames Dope tot het oervlaamse levenslied van Guido Belcanto, van de heerlijke terringherrie van Agathocles tot de warme bariton van Louis Neefs, van het nieuwe Nederlands van De Kreuners tot de rammelrock van Equal Idiots. Allemaal zo verschillend, maar opgeteld zo onmiskenbaar Kempens.

Schrijver Jan Delvaux (°1962) is op jonge leeftijd in een vat met Belpopverhalen gevallen. Volgens Bart Peeters weet hij meer over Belgische popmuziek dan Wikipedia. Voor dit boek verzamelde hij verhalen en anekdotes van muzikanten, platenwinkels, concertorganisatoren,... en goot deze in een boek.

Te koop aan €23 in het infokantoor Toerisme (Kerkstraat 46, Oud-Turnhout).

Podcast : Het Bankje

Luisteren naar originele verhalen van 1 juli tot en met 30 september

De podcast Het Bankje brengt theater tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje en je bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit.

Het Bankje, naar een idee van Wim Chielens, is een initiatief van OPENDOEK in samenwerking met Creatief Schrijven en Kunstwerkt. Het audioproductiehuis Huis van Eustachius brengt alles samen in een wervelde podcast waarbij je helemaal in het verhaal kan kruipen.

Om Het Bankje te realiseren, werken acteurs, schrijvers en beeldende kunstenaars (M/V/X) samen. Meer dan 80 liefhebbers kregen de kans om mee te werken aan deze podcast met 20 originele dialogen. Die zullen deze zomer van 1 juli tot 30 september 2021 te beluisteren zijn in meer dan 100 steden en gemeenten verspreid over heel Vlaanderen. Ook in Oud-Turnhout!

Meer info op www.opendoek.be/toch-theater/het-bankje

Speurneuzentochten nog tot en met 31 augustus

Twee leuke zoektochten doorheen Oud-Turnhout om samen met je (klein)kinderen te doen.
- aan de overzet: een zoektocht van +/- 6,5 km voor kids 1e tot 3e leerjaar
- aan de Pinbrug: een puzzeltocht van +/- 3 km voor kids van 2 tot 5 jaar

Invulformulieren & routes kan je ophalen in het infokantoor (Kerkstraat 46, Oud-Turnhout) of downloaden via www.toerismeoud-turnhout.be/speurneuzentocht

TIP: neem een picknick mee voor onderweg!

Meer info over picknicken in Oud-Turnhout op https://www.toerismeoud-turnhout.be/picknickenontbijt

Voor meer informatie:
www.toerismeoud-turnhout.be
tel.(+32) 14 47 94 94
toerisme@oud-turnhout.be